FUBARin tarina

  • tehnyt

Sen lisäksi, että FUBAR on armeijaslangia ja on lyhenne sanoista: Fucked up beyond all recognition, on se myös suomalainen yhdistys, jonka tarkoituksena on: ”… toimia suomalaisten laskuvarjokerhojen, niiden jäsenten, erillisten henkilöjäsenten ja laskuvarjourheilua tukevien toimijoiden aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä; edistää suomalaista laskuvarjourheilua, laskuvarjohyppytapahtumien järjestämistä ja laskuvarjohyppykulttuuria.”

FUBAR ry eli Finnish Ultimate Boogie Association Ry (https://fubarboogies.fi/) on perustettu 2019 ja rekisteröity yhdistysrekisteriin 2020. Yhdistys on järjestänyt 3 monikerhollista laskuvarjohyppytapahtumaa näiden muutaman vuoden aikana. Toivottavasti lisää tulee!

Mistä FUBAR sai alkunsa tuolloin alkutalvesta 2019? Tarinaa voisi lähteä rakentamaan vuodesta 2011, jolloin eräs muutaman sadan hypyn sankari nimeltään Hanna lähti Comppi-boogeihin Jämille. Tehdäkseen vaikutuksen paikallisiin, päätti nuori neiti ripustaa itsensä männynlatvaan laskeutumisalueen reunalle, jotta häntä päästäisiin puusta pelastamaan. Tietysti pelastustoimia johti pelastusalan ammattilainen Petri Lydén. Neito ja kupu saatiin puusta alas vahingoittumattomina.

Vuosia vieri, kunnes Petrin ja Hannan yhteinen matka sai jatkoa vuonna 2017, jolloin muodostelmahyppäämisen harjoitusleirit vetivät nämä kaksi taas yhteen.

Mutta mites se FUBAR tähän liittyy? Hetki vielä, kohta päästään sinne saakka. Ensin vielä muutama vaihe.

Varsin suoraviivaisena ja kärsimättömänä ihmisenä Hanna ei jaksanut odottaa Petrin kosintaa, vaan kosi itse Tallinnan TV-tornin huipulla heinäkuussa 2019. Oliko myötävaikuttavana tekijänä painostava tilanne, kun seisot 175 metrin korkeudessa base-reppu selässä ystäviesi valvovien katseiden alla, vai mikä, mutta myöntävä vastaushan sieltä kirposi. Onneksi sentään teletornin johtaja jakoi Petrille kunniaa paikallismedioissa, ja laittoi kosinnan Petrin saavutuksesi.

Sitten häitä suunnittelemaan! Jos vielä jollekulle ei käynyt ilmi, niin Jämijärvi ja laskuvarjohyppääminen ovat olleet kipinänä ja kantavana voimana Hannan ja Petrin suhteelle. Näin ollen häille ei ole muuta vaihtoehtoa kuin koko hyppääjäkansan kokoiset hyppyhäät Jämijärvellä. Sukulaiset tulkoot ihmettelemään hyppäämistä ja hyppäämään tandemhyppyjä näihin vuosisadan rakkaustarina -boogieihin, jos haluavat häihin osallistua.

Mutta hetkinen, kuka näihin häihin on osallistunut, kun niiden piti kerran olla meganomaaliset hyppyhäät? No ei kukaan, kun ei niitä koskaan tullut! Mitä tapahtui?

Hääteema visusti piilossa Hanna alkoi höyryttämään vuosisadan boogieita Jämille. Sinne olisivat tervetulleita kaikki hyppääjät eri kerhoista, olisi oppilastoimintaa, mahtavat päätösbileet ja kaikkee. Kaikkien kerhojen päättäjät koolle ja näistä megaboogeista puhumaan. Hanna on yön pimeinä tunteina saanut loistavan yhteisöllisyyttä kuvaavan nimenkin tapahtumalle, Fusion. Hienosti menee ja kaikki ovat innostuneita.

Vähän liiankin innostuneita, sillä nyt keksitään FUBAR. Eikö olisikin mahtavaa, kun tällaisiä superboogieita voisi järkätä jatkossakin ja siihen olisi valtakunnallinen tapahtumaorganisaatio kerhojen avuksi? Eieiei! Tai siis joo, tottakai on mahtava ajatus, mutta ei tämä nyt sovi tähän hääteemaan. Huokaus. Mutta liikkeelle lähtenyttä junaa ei voi pysäyttää. Hanna unohtaa mielessään superhyppyhäät ja jatkaa Fusionin suunnittelua FUBARin vinkkelistä käsin.

Loppujen lopuksi häitä vietettiin joulukuussa 2019 maistraatissa kahden todistajan ja muutaman perheenjäsenen läsnäollessa. Parempi niin, sillä FUBARin ensimmäiset megaboogiet lyttäsi koronakevät, ja ensimmäiset Fusion-boogiet järjestettiin vasta keväällä 2021.

Vaikka suunnitelmat eivät menneet ihan Hannan ajatusten mukaan, paljon hienoja asioita tapahtui. Naimisiin päästiin ja samalla tuli perustettua yhdistys, joka edistää laskuvarjohyppytoimintaa ja etenkin laskuvarjohyppytapahtumia. Järjestetäänkö porukalla eeppisen iso laskuvarjohyppytapahtuma LoveInTheAir-tapahtuma vuonna 2023? Käsi pystyyn kuka on messissä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *